Taşyapı ‘Beyin Fırtınası’ toplantıları başladı

Yeni Arayışlar Girişimi Platformu  Derneği’nin desteklediği Taşyapı’nın ev sahipliğinde yapılan ‘Beyin Fırtınası’ toplantısının ikincisi gerçekleşti. Kadıköy’deki Taşyapı Four Winds binasında gerçekleşen toplantıya iş dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı. Açılışını Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı yaptı şu noktaların altını çizdi…

Burada farklı sektörlerden iş dünyasının önemli isimlerini görüyorum. Fikirlerimizle birbirimizin yön verebiliriz. Hedeflere daha kolay ulaşmış oluruz.

Moderatörlüğünü yaptığımız toplantıya katılan gerçekten ufuk açacak mesajlar verdi. Anikya İznik Çini’nin ortaklarından Sevinç Öztürk çiniyi bir Türk markası olarak dünya hediyelik eşya alanına nasıl soktuklarını anlattı.

İranlı Sanayici ve İşadamları Derneği (İSİAD) Başkanı Mehdi Culazede, iki ülke arasındaki ticarette son dönemde gündeme getirilen kolaylıkları örneklerle ortaya koydu.Point Hotel Taksim Genel Müdürü Nuri Kalyoncu Anadolu’da şehir otelciliğinin daha da geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Cebit Fuar Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer fuarın Aralık ayına alındığını ve yeni dönemdeki yenilikleri nedenleri ile birlikte açıkladı. Kısa sürede başarı öyküsü yazan Butikbebe.com Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Aksakallı internetten ticaretteki riskleri ve fırsatları paylaştı. Gıdanın yatırım aracı haline geldiği bilgisini Dinçer Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tevfik Dinçer’den aldık. Sabri Can Acarsoy, dördüncü kuşak olarak görevi nasıl teslim aldıklarını anlattı.

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, İstanbul Energy Genel Müdürü Serdar Yerdelen ve İzoder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen yeni dönemde binaların tamamen enerji verimliliği üzerine kurgulanacağını dünya örnekleri ile paylaştılar.
LaSalle College İstanbul yetkilisi Selim Çeçen ve Servodata Bilişim AŞ Kurucusu, Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Üyesi Cem Haydar Bektaş eğitim başta olmak üzere hayatın her alanındaki kalitenin önemine vurgu yaptılar.

Fatih Kıral Mobilya firması 3 kuşak sahibi Onur Kıral ve diğer katılımcılar da önemli konulara vurgu yaptılar. Çok başarılı bir beyin fırtınası yaşandı bir Pazar günü…

Boyada hedef Avrupa zirvesine oynamak

Avrupa’nın 5’inci en büyük üreticisi konumunda yer alan Türk boya sektörü, dünya pazarından aldığı payı artırmak ve Avrupa 3’üncülüğüne yükselmek için birbiri ardına etkinlikler yapıyor.

Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB’in desteğini de arkasına alan sektör birlikten kuvvet doğar anlayışı ile hareket ediyor.
Sektörün tüm önemli oyuncularının bir araya geldiği BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis hedefi şöyle açıklıyor…
Hedefimiz Avrupa’nın en büyük 3’üncü boya üreticisi haline gelmek. Türk boya sektörünü bölgenin yatırım üssü ve cazibe merkezi haline getirmeyi istiyoruz.

Sarıyer bir yaşam delikanlısını kaybetti

Daha önce CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun cenazesinde böyle bir olaya tanık olmuştum. Sağcısı solcusu herkes Aslanoğlu’nu son yolculuğuna uğurlamak için Ataköy’e koşmuştu.

Geçtiğimiz hafta Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Tutak için yerel yöneticiler, siyasetçiler parti ayrımı olmaksızın cenazede buluştu. Koyu bir Beşiktaşlı olan Tutak, uzun süre İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey görevlerde bulunmuştu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç onu geçen dönem transfer etti. Birlikte parklar yaptılar… Yeşil alanları korumak için omuz omuza çalıştılar.

Ve Başkan Genç yardımcısının ölüm haberini alınca adeta yakıldı.  Ardından yaptığı konuşmada “Bir Yoldaş, Bir Baba, Bir Yaşam Delikanlısı” nitelemesini yaptı.

47 yaşında vefatı ile tüm dostlarını yasa boğan Yüksel Tutak, doğru iş yapanların ebediyete nasıl uğurlandığını bir kere daha herkese göstermiş oldu.

Diğer Haberler