CeBIT Bilişim Eurasia sektör İle birlikte olmaya devam ediyor.

Yeni arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin 24 Mayıs 2014 tarihinde Ekonomi Gazetecileri Derneği Lokalinde düzenlediği “Bilişim ve Teknoloji Sektör Buluşması Toplantısı” na CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Konferans damgasını vurdu.

 

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal TOPRAK’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat ÖZER, Semor A.Ş. Genel Müdürü Nezih KULEYİN, YAPDER Genel Koordinatörü Mehmet GÖZCÜ, SAMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şekip KARAKAYA, Türk Telekom CEO Danışmanı Paşa YAŞAR, Türkiye Uydu Sanayicileri Derneği (TUAD) Başkanı Hayrettin ÖZAYDIN, Bilişim Muhabirleri Derneği Başkanı Musa SAVAŞ, Bilişim Muhabirleri Derneği 2. Başkanı Cem KIVIRCIK, Gazeteci-Yazar Fikri TÜRKEL, Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Başkan Yardımcısı Zeynep SARDER, Gold.com.tr Genel Koordinatörü Umut ÜNLÜ, Başar Soft Genel Müdürü Alim KÜÇÜKPEHLİVAN, Türk Internet Kurumu Başkanı Füsun BİL, Durusu Belediyesi Kurucu Başkanı Engin AKMAN, Sampaş Genel Müdürü Ateş GÖNEN, Mobile  Marketing Association Başkanı Zehra ÖNEY ve sektörünün temsilcileri katıldı.

Türkiye Bilişim ve Teknoloji Sektörü’nde Çağı Yakalamalı

Bilişim Derneği Muhabirleri derneği Başkanı Musa SAVAŞ : “Bilişim ve teknolojinin günümüzde kaçınılmaz ve her sektöre entegre edilmesi gerekiyor. Ekonomik olarak, dünyanın geçmişine bakınca, dünyada da sömürgecilik devam ediyor. 1995 den sonra siber sömürge olarak boyut değiştiren sömürgecilik kavramı internet üzerinde e-ticaret, ve sosyal medyada kendini gösteriyor. Bizlerin sivil toplum kuruluşu kimliğimiz ile toplumu bilinçlendirmeli ve geleceğimiz bilişim ve teknoloji anlamında çağı yakalamalıyız“ dedi.

CeBIT Avrasya’nın Bilişim ve Teknoloji Merkezi Olacak

Hannover Messe Genel Müdürü Yardımcısı Murat ÖZER: “ Bilişim teknoloji sektörü dünyada son 10 yıldır kabuk değiştiriyor. CeBIT Bilişim Eurasia bu kabuk değiştirmeye uyum sağlıyor. Türkiye de iş dünyasına ve sektörün nabzını tutacak kongre platformuna dönüşüyor. Biz CeBIT Bilişim Eurasia olarak inovasyon, ARGE ve Teknokent firmalarına inandığımız ve bu firmaları geleceğin Türk kaplanları olarak gördüğümüz için finansal olarak destekliyoruz. Anadolu’ dan gelecek olan firmalarımıza KOSGEB desteğinin yanı sıra biz de destek veriyoruz. 11-14 Eylül 2014  tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’ de düzenlenecek olan CeBIT’ te fuardan daha fazlasını bulacak ve yapılacak konferans, panel ve seminerlerle dünyanın dört bir yanından gelen sektörün tüm paydaşlarıyla buluşacaksınız” dedi.

Türkiye Bilişim Sektörü Markalarını Yaratacak

Önceki Türkiye Bilişim Derneği Başkanı ve CeBIT Global Konferans İş Ortağı Nezih KULEYİN   : “ Ülkemizde bilişim sektörünün hızla gelişmesinin en önemli etkeni sektörde kavramlarının oluşturulması. TBD olarak biz bu işe 30 yıl önce başladık ve Türkçe bilişim sektörünü yarattık. Ülkemizin coğrafi avantajını bilişim ve teknoloji sektöründe de kullanılarak Türkiye’ yi bu bölgenin bilişim merkezi yapmalıyız. Bu bağlamda CeBIT’ i uluslararası platform olarak kullanabilir ve Türk bilişim markalarını yaratabiliriz” dedi.

Türkiye Uydu Sanayicileri Derneği (TUAD) Başkanı Hayrettin ÖZAYDIN “ Regülasyon tarafından belirlenmiş olan alanlarımız mevcut ve bu alanlarda yeni uyduları bu yıl faaliyete geçiriyoruz. Haziran ayında 4A uydusu mevcut tüm TV uydu kapasitemizin 3 misli çalışma teknik kapasitesiyle faaliyete başlıyor. Maliyet olarak TV ve radyo kanalları için  %40 daha uygun fiyatlı olacaktır” dedi.

Türk Telekom CEO Danışmanı Paşa YAŞAR : “Türk insanı verisi yüzde 80 yurtdışında tutuluyor. Sosyal medya olabilir, google olabilir veya yurtdışı uygulamaları olabilir. Türkiye de veri isleyenlerin tutması önemlidir. Türk insanına ait verilerin Türkiye de tutulması çok önemlidir. Yeni data merkezlerinin Türkiye’de kurulması ve Türk datasının yurtiçinde kalması için şu an çeşitli çalışmalar yapılıyor. Türk insanına ait verileri, devlet, verilerinin ilk kopyalarının Türkiye de tutulması için bir yasa çıkarttı.

SAMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şekip KARAKAYA : “ Biz Türkiye’ de kentleri akıllandırmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin 79 verilerine göre, %33 ü kentlerde, %67 si köylerde yaşıyordu. Ülkemizde hayvancılık ve tarımcılık sektörü durunca kentlere göçler başladı. Bu göçler sonrasında çarpık kentleşme ve gecekondulaşmayı tetikledi. Günümüzde Türkiye’ de bulunan yaklaşık 15 milyon konutun 7 milyonu çarpık kentleşme sonucunda yapılmış ve deprem güvenliği olmayan konutlardan oluşuyor. Başlatılmış olan kentsel dönüşüm projesinin temel amacı çarpık ve güvensiz konumda bu konutların kentsel dönüşüm projesiyle güvenilir ve modern yaşam alanlarına dönüştürülmesidir. “ dedi.

Geçmiş yıllarda düzenlenen “Bilişim ve Teknoloji Sektör Buluşması Toplantısı”  11 – 14 Eylül 2014 tarihleri arasında CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Konferans’ ında sektörün duayenlerini tekrar bir araya getirecek.

Diğer Haberler